انسان هابایکدیگر متفاوتند وظرفیت هوشی و روانی متفاوتی دارند.
EQ یا هوش هیجانی ؛ یکی از دسته بندی های هوش انسانی است. هوش هیجانی به ما کمک میکند تا بابرقراری ارتباطات مؤثر در محیط تحصیلی و کاری، به اهداف شخصی و شغلی خود برسیم. انعطافپذیری وقدرت سازگاری با شرایط از عوامل مهمی در موفقیت هستند، احساس همدلی رکن اصلی در درک احساسات،نیازها و نگرانی های افراد دیگر است، ما با داشتن هوش هیجانی بالا توانمندیم تا به خوبی منعطف باشیم،همدلی کنیم و شرایط مختلف را مدیریت کرده و برخوردی موثر و آگاهانه داشته باشیم. به بیانی ساده تر توانایی ما برای مدیریت احساسات، اضطراب و کنترل تنش ها در کنار امیدواری، خوشبینی و داشتن انگیزه درمسیر رسیدن به اهداف مان متاثر از هوش هیجانی ماست.
علامت درونی که ما را از یکسری اتفاقات مطلع میکند. هیجانات حاوی اطلاعات مهمی درباره ی افکار ماهستند. زمانیکه دچار هیجانی میشویم باید سراغ شناخت ریشه هیجان برویم که چه فکری پشت این هیجان است. ما با داشتن این توانایی قادریم اضطراب و استرس خود را کاهش دهیم، حال خود را مدیریت کنیم و برخورد مناسبی داشته باشیم. به عنوان مثال دوستی بر سر نیاز مالی خود از همسر خود خشمگین و عصبانیست، جملاتی که میگوید این چنین است ؛«همسرم اجازه نمیدهد بیرون از منزل کار کنم و او برای خرید به من پول کافی نمیدهد. هربار موقع پول دادن مرا تحقیرمی کند و از من سوال میپرسد که پولهای قبلی رو چکار کردم و چه جوری خرج کردم، دائم با من حساب، کتاب میکند و برای هر کاری باید کلی خواهش و اصرار کنم تا آن را انجام دهد…»
در این مثال افراد با هوش هیجانی بالا متوجه میشوند که فرد مقابل عمیقا از خود و شرایط اش ناراضی است و این فرد هرلحظه با جملات منفی اش که به خاطرمحرک بیرونی ( رفتار همسر ) به خود و دیگران میگوید شرایط را برای خود سخت تر میکند ،احساس بی ارزشی یا دوست داشتنی نبودن را در خود پرورش میدهد و با انبوهی از احساسات منفی احاطه شده که تنها نیاز به شنیده شدن، درک شدن و حفظ آرامش دارد. در واقع درک اینکه این فرد از دست خود و رفتار همسرش عصبانی و خشمگین است مهم تر ازدادن توصیه هایی برای حل مسئله ی آنهاست. بدانیم در مواجه با افرادی که دچار هیجانات شدید هستند نیازی نیست که راه حل ارائه دهیم، زیرا همگی در زمان بروز هیجاناتمان قادر به تفکر منطقی نیستیم. افراد با هوش هیجانی بالا دلسوز و مهربانند، مثبت گرا هستند و خشم خود را به خوبی مدیریت کرده و باشیوه های مناسبی ابراز میکنند.آنهابین کار و زندگی تعادل ایجاد میکنند و مهارتهای اجتماعی خوبی دارند ومیتوانند دلایل اصلی احساساتشان را به درستی شناسایی کنند.
چنین افرادی دارای قدرت خودانگیزشی هستند.و در زمان حال زندگی میکنند و در گذشته نمیمانند.
آیا میشود هوش هیجانی را تقویت کرد ؟
برخی تحقیقات نشان داده شده که هوش هیجانی قابل یادگیری و تقویت است. انسان آگاه موجودی مقتدر است که قابلیت های بی انتهایی دارد.
تمرین های مختلف برای بالا بردن هوش هیجانی :
در نهایت ؛
با آشنایی با هوش هیجانی و راهکارهای تقویت آن میتوانیم احساسات خود و دیگران را به خوبی درک کنیم.
و یاد آوری اینکه بهتر است به صورت دائمی و مستمر بر این مهارت کار کرد تا عملکرد مناسبی را به تدریج داشته باشیم زیرا که ابعاد هوش هیجانی بسیار گسترده است.
آدرس پیج اینستاگرام : najiyan_website
شماره ثبت نام دوره آموزشی : 09120781007
شماره واتساپ ثبت نام دوره آموزشی :
09120781007