۶ تکنیک موثر در مدیریت زمان

۱۴۰۲/۱/۲۸ دوشنبه
(0)
(0)

۶ تکنیک موثر در مدیریت زمان

۶ تکنیک موثر در مدیریت زمان

زمان نظم دارد و با نرخ خاصی پیش می‌رود، ثانیه ‌ها و لحظه‌ ها رو به جلو حرکت می‌کنند و نمی‌‌توانید آنها رانگه ‌دارید و با هیچ مبلغی نمی‌ شود بهای آنها را پرداخت. به ‌درستی گفته شده است که «زمان و جزرومد، منتظر هیچ‌ کس نمی‌‌مانند» این مهارت برای همه ی افراد ضروریست چراکه افرادی که وقتشان را تلف می‌کنند، درخلق‌ شخصیت خود ناکام می‌ مانند. مدیریت زمان، یعنی زمان خود رابه ‌طور مؤثر به فعالیت‌ های مناسب اختصاص دهیم. مدیریت مؤثر زمان،به افراد اجازه می‌ دهد تا بر اساس اولویت ‌های خود، فاصله‌ های زمانی خاصی را به فعالیت‌ های خاصی اختصاص دهند. به‌ عبارت دیگر، اینکه چگونه زمان را مدیریت کنیم یعنی اینکه از وقت خود، به بهترین شکل استفاده کنیم، زیرا که وقت طلاست.

 

مدیریت زمان موارد زیر را در بر می‌ گیرد:

 

۱. تعیین اهداف: باید اهدافمان را تعیین کنیم و مطمئن شویم که آنهاواقعی و دست ‌یافتنی هستند.

۲. الویت‌بندی کنیم:

کمبود زمان ممکن است به دلیل مشکل در اولویت بندی کارها و فعالیت‌ ها باشد.بسیاری از ما فوبیای تصمیم گیری داریم و از کنار گذاشتن گزینه‌ هامی‌ ترسیم، دقت کنیم تا کارها را بر اساس مهم بودن آن‌ها انجام دهیم. اگر  برای انجام یک فعالیت توان یا وقت کافی نداریم، آن گزینه را کنار بگذاریم، زیرا در صورت انجام ندادن، مغز به بی نظمی و وقفه عادت می‌کند.

 

۳. کارهای مهم و دشوار را به ساعت ‌های اولیه‌ی روز موکول کنیم :

در ساعت های اولیه ی روز سطح انرژی و تمرکز بالاتری داریم. ما هر روز با ظرفیت ذهنی محدودی به زندگی خوشآمدی می‌گوییم و در ساعات پایانی روز انرژی ما  کمتر می‌شود.

سعی کنیم تمرکز ذهنی خود را در ابتدای صبح خرج چی بپوشم یا چی بخورم نکنیم واز روز قبل در ساعات پایانی روز برای آنچه فردا باید خورد یا پوشید فکر کنیم. هر روزمان را با برنامه ریزی برای فردا به اتمام برسانیم وحتما خلقیات روزانه ی خود را در نظر بگیریم یعنی، اول به درون خود توجه کنیم و سپس اقدام به برنامه‌ریزی کنیم.

 

۴.واگذاری کارها به دیگران :

تلاش نکنیم که همه ی کارها را خودمان انجام دهیم، البته ما خیلی وقت ‌ها در واگذار کردن کارها به دیگران، ضعیف عمل می‌کنیم. یا کارها را به شکل نامطلوبی به دیگران واگذار می‌کنیم که در نهایت زحمت خودمان دوچندان می‌ شود.

برای یکسری مسئولیت ها فردی مناسب پیدا کنیم و کار را به او بسپاریم.

۵.هشداری برای کارهای مهم و خاص در نظر بگیریم.

مثل یک ساعت زنگ دار.

۶.حتما زمانی را برای استراحت خودمان و بازیابی انرژی در نظر بگیریم. در این ساعات تلاش کنیم از عوامل حواس پرتی مثل فضای مجازی، یا سرگرمی های دیجیتال دوری کنیم .در کتابی خواندم نبوغ ذاتی زمانی خودش را به ما عرضه می‌کند که در حال لذت بردن از زندگی هستیم، لذت هایی کوچک اما تحسین برانگیز مثل نوشیدن یک لیوان چای.

در نهایت گاهی اوقات، مشکل ما واقعاً کمبود زمان و مدیریت زمان نیست. بلکه عقب انداختن کارها به زمان دیگر است. اگر این چنین باشد باید راهکارهای مقابله با اهمال کاری و به تعویق انداختن کارها را بیاموزیم. مدیریت زمان به معنای هوشمندانه و با نظم کار کردن است به ‌طوری که باعث بالا رفتن بهره ‌وری شود. شاید از جمله کسانی باشیم که نمی‌ توانند به سادگی به دیگران «نه» بگویندو به همین دلیل، قسمت عمده‌ ای از وقت خود را صرف انجام کارهایی می‌ کنیم که به دلیل خجالت یا رودربایستی یا دلایل مشابه، پذیرفته ‌ایم، یا شاید فردی کمالگرا هستیم که باید تمام کارهایمان به نحو احسنت و ۱۰۰ در ۱۰۰ کامل و بی عیب و نقص باشد واز این رو زمان زیادی را صرف هر کاری می‌کنیم و در نهایت با کمبود زمان و نارضایتی مواجه می‌شویم.باشناخت بیشتر ازخود و به کارگیری این چند نکته می‌توانیم زمان خود را به خوبی مدیریت کرده و ازفوایدش بهرمندشویم.

 

menusearch
zahranajiyan.com