دوره مهارتهای زندگی با همکاری پایگاه خانه سبز و مدرس خانه سبز خانم زهرا ناجیان به منظور ارتقاء سطح زندگی افراد و افزایش توانمندیهای شخصی در زمینههای مختلف راه اندازی شده است. این دوره با توجه به تجربیات غنی و تخصص زهرا ناجیان، افراد را با مفاهیم و مهارتهایی که در مواجهه با چالشها و فرصتهای زندگی ضروری هستند، آشنا میکند.
پایگاه خانه سبز با محوریت مسائل کار در حوزه ی خودشناسی، افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس، قدرت انتخاب و تصمیم گیری، کار بر مدیریت هیجانات مختلف مانند خشم، ترس، استرس و هوش هیجانی در روابط فردی و اجتماعی افراد بر گذار میکند.
مدرس خانه سبز زهرا ناجیان نیز با داشتن تخصص در حوزه مهارتهای زندگی، در این دوره به ارائه مطالبی پیرامون بهبود کیفیت زندگی، مدیریت زمان، مهارتهای ارتباطی و سایر مهارتهای مهم میپردازد.
با این دوره، شرکتکنندگان به دستآوردن مهارتهای عملی و موثر در زندگی روزمره خود پرداخته و در راستای توسعه شخصی و اجتماعی خود گامهای مثبتی برمیدارند.
اگر به دنبال دوره مهارت زندگی در تهران هستید، پایگاه آموزشی خانه سبز را به شما پیشنهاد میدهیم. همانطور که اشاره شد در این دورهها، میتوانید مهارتهای متعددی از جمله مدیریت زمان، حل مسائل، ارتباطات بین فردی، افزایش اعتماد به نفس، استرس مدیریت، و موارد دیگر را یاد بگیرید. جهت شرکت در این دورهها، میتوانید با شماره ثبت شده بر روی سایت در ارتباط باشید.
دوره حضوری آموزش مهارتهای زندگی با مدرسی متخصص و مجرب همچون زهرا ناجیان یک فرصت عالی برای بهبود کیفیت زندگی و ارتقاء مهارتهای شخصی شماست. این دوره با تأکید بر ارتقاء مهارتهای ارتباطی، مدیریت زمان، مقابله با استرس، افزایش اعتماد به نفس، و حل مسائل، به شما کمک میکند تا با چالشها و فرصتهای زندگی بهتر مقابله کنید.
محتوای دوره شامل جلسات تدریسی، گفتگوها، و تمرینات عملی است که به شما کمک میکند تا مهارتهای نوین را در زندگی روزمره خود به کار ببرید. همچنین، فضای گرم و انگیزهبخش دوره به شما امکان میدهد تا با همدیگر تجربیات و دیدگاههای خود را به اشتراک بگذارید.
برای ثبتنام در این دوره و کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید به وبسایت رسمی یا مرکز آموزشی خانه سبز مراجعه نمایید.
مهارت های زندگی یا Life Skill اصطلاح آشنایی است که این روزها مدام با آن مواجه میشویم. افراد و سازمانهای بسیاری هم در زمینهٔ آموزش مهارتهای زندگی فعالیت میکنند. اما منظور از مهارتهای زندگی چیست؟
در نگاه اول به نظر میرسد که تعریف مهارتهای زندگی دشوار نیست: مهارتهایی که به زندگی بهتر کمک کنند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) مهارت های زندگی را بهعنوان تواناییها و رفتارهای سازندهای توصیف میکند که افراد را قادر میسازد با الزامات و چالشهای زندگی روزمره بهطور مؤثری مقابله کنند.
در محیطی که دائماً در حال تغییر است، به عبارت دیگر در دنیای پرشتاب امروزه، اکنون مهارتهای زندگی به عنوان یک نیاز اساسی برای غلبه بر موانع زندگی روزمره محسوب میشود. از مدیریت بهتر کارها گرفته تا پردازش احساسات و تعامل با دیگران، این مهارتها به مرور زمان برای موفقیت و رشد فردی ضروری میگردند.
قبل از ورود به آموزش مهارتهای زندگی، مفید است ابتدا توضیح دهیم چرا نیاز به این مهارت زندگی داریم و چگونه میتوانند به ما کمک کنند. صلاحیت روانی-اجتماعی، به عنوان توانایی مقابله مؤثر با چالشها، یک مهارت بسیار حیاتی است. این مهارت نه تنها در دستیابی به اهداف بلندمدت کمک میکند، بلکه به بهبود سلامت روانی، جسمی و اجتماعی کمک مینماید.
زمانی که میتوانید به طور مؤثر با فشارها و اضطرابات زندگی برخورد کنید، مسائل مرتبط با سلامت روانی و رفتار را به حداقل میرسانید. به عنوان مثال، در محیط مدرسه، دانشآموزانی که توانایی انجام وظایف درسی خود را دارند، میتوانند از محیطهای آموزشی حمایتی بهرهمند شوند. برخی از زمینههایی که مهارتهای زندگی به ما کمک میکند با چالشها و تغییرات زندگی مدرن کنار بیاییم را بررسی نماییم.
در ادامه، فهرستی از دلایلی که بر اهمیت مهارتهای زندگی وجود دارد تأکید میکند توجه نمایید:
1. به شما کمک میکند راههای خلاقانهای برای حل مسئله و تصمیمگیری پیدا کنید.
2. به شما کمک میکند تأثیر اعمال خود را تشخیص داده و مسئولیت آنها را بر عهده بگیرید.
3. باعث ایجاد اعتماد در ارتباطات بینفردی میشود و فضا را برای همکاری و مشارکت گروهی باز میکند.
4. به شما کمک میکند گزینهها یا منابع موجود را قبل از تصمیمگیریهای مهم تجزیهوتحلیل کنید.
5. کمک میکند درک بهتری از خودآگاهی، همدلی و قدردانی از دیگران داشته باشید.
بهطور خلاصه، مهارتهای زندگی به شما کمک میکند ندای درونی خود را پیدا کنید، همزمان که برای چالشها و فرصتهای زندگی شخصی و حرفهای آماده میشوید.
سازمان جهانی بهداشت در سال 1993، 10 مهارت را به عنوان مهارتهای زندگی معرفی کرد. هر یک از این مهارتها اهمیت خود را داشته و یادگیری هر کدام از آنها نیاز به تلاش، پشتکار و صرف وقت زیادی دارد. در نهایت یادگیری این مهارتها باعث موفقیت فرد در زندگی میشود.
در این مهارت فرد یاد میگیرد در هنگام بروز مشکل و مسئله در زندگی تعریف دقیق از مشکل خود ارائه داده و راه حلهای متعدد آن را شناسایی و بررسی کند. بعد از آن باید یکی از راه حلهای مناسب را انتخاب کرده و آن را اجرا کند. فرد باید بتواند حل مسئله را کاملاً ارزیابی کند و در هنگام بروز مشکل دچار اضطراب و دغدغه نشود و به روشهای غیر سالم و مشکل ساز روی نیاورد.
همه ما در زندگی با مسائلی رو به رو میشویم که ما را در معرض تصمیم گیری یا به عبارتی انتخاب از بین دو یا چند چیز وادار میکند. به بیان دیگر تصمیم گیری، انتخاب راه حل مناسب برای حل یک مسئله است. در اینجا است که مهارت تصمیم گیری به کمک فرد میآید. تصمیم گیری از طریق فرایند شهودی و استدلال و یا ترکیب هر دو اتفاق میافتد.
در خودآگاهی، فرد به شناختی از توانایی و ضعفها، ترسها و نیازهای خود میرسد و میتواند آنها را مدیریت کند. فرد با داشتن مهارت خود آگاهی میآموزد چه شرایطی برای وی خوشایند و چه موقعیتهایی استرسزا است.
در این مهارت فرد یاد میگیرد اطلاعات موجود درباره مسائل مختلف را با استفاده از تجربهها، شناسایی و بررسی ارزشهای اجتماعی گروههای هم سن و رسانهها تحلیل عینی کند. در این صورت است که فرد میتواند اطلاعات درست را تشخیص داده و به درک درستی از وقایع برسد.
داشتن تفکر خلاق یا خلاقیت یکی از مهارتهای اصلی و سازنده است که میتواند فرد را در رسیدن به مهارتهای اتباطی و تفکر نقادانه یاری کند. در این مهارت زندگی، فرد یاد میگیرد متفاوت فکر کرده و با دید دیگری به مسائل نگاه کند.؛ تجربههای متفاوتی را کسب کرده و به راهحلی برسد که مختص خودش است.
در این مهارت فرد راههای برقراری ارتباط موثر با دیگران را میآموزد. یاد میگیرد چگونه به صحبتهای دیگران گوش داده و موقعیت آنها را درک کند. یا اینکه در مقابل، نیاز و احساس خود را بیان کرده و بتواند به حس رضایت دوطرفه و متقابل برسد.
این مهارت به افراد کمک میکند ارتباط موثری با دوستان، افراد مختلف و اعضای خانواده خود داشته باشد. مرز روابط را مشخص کرده و با دیگران همکاری کند.
همدلی کردن یعنی نحوه و شیوه درک احساسات دیگران. در این مهارت زندگی، فرد یاد میگیرد در موقعیتهای مختلف احساس دیگران را درک کند، تفاوتهای فردی را پذیرفته و روابط بین فردی خود با دیگران را ارتقا دهد.
در این مهارت زندگی، فرد هیجانات خود را شناخته و میتواند تاثیر آنها بر رفتار از جمله بروز خشم را مدیریت کند. در این توانایی فرد میتواند در شرایط مختلف هیجانات خود را بالا و پایین برده و آن را کنترل و تنظیم کند. این مهارت باعث عملکرد بهتر سیستم هیجانی و حفظ سلامت فرد میشود.
در این مهارت فرد با نحوه مقابله با فشارها و استرسهای زندگی آشنا شده و میتواند با آن مقابله کند. فرد یاد میگیرد پریشانی استرسی خود را کم کرده، از روبهرو شدن با موقعیت استرسزا خودداری کند و مهارت مقابله سالم با مشکلات را یاد بگیرد.
اهمیت مهارت های زندگی
مهارتهای زندگی اهمیت بسیاری در زندگی فردی و اجتماعی دارند. این مهارتها به افراد کمک میکنند تا با خطرات، تنشها و فشارهای زندگی به بهترین شکل ممکن مقابله کنند و توانایی لازم را برای این مواجههها به دست آورند. در دنیای امروز، مشکلات فردی، اقتصادی و شرایط نامساعد اجتماعی فشارهای زیادی را بر افراد و خانوادهها ایجاد کرده است، که عدم داشتن دانش و مهارتهای کافی میتواند باعث بروز مشکلات جدی و پیچیده شدن مسائل گردد. این واقعیت اهمیت یادگیری مهارتهای زندگی را در حال حاضر بیش از پیش مشخص میکند.
عدم داشتن مهارتهای زندگی میتواند باعث روی آوردن به رفتارهای غلط و مخرب شود و فرد را در برابر سختیها و مشکلات ناتوان کند. بر اساس تحقیقات، ناتوانی در حل مشکلات زندگی از جمله دلایل روی آوردن به مواد مخدر و رفتارهای آسیبزا محسوب میشود.
آموزش مهارتهای زندگی به جوانان کمک میکند تا در برابر چالشها به رفتار سالمتری روی آورده و به خود و دیگران آسیب نرسانند. این مهارتها باعث توانایی و استعداد جوانان میشود و آنها را برای ورود به جامعه آماده سازد. این مهارتها ارتباطات موثر با جامعه را تسهیل کرده و به دنبال موفقیت در زمینههای شغلی و اجتماعی میباشند.
آموزش مهارتهای زندگی باید از دوران مدرسه و سنین کودکی آغاز شده و تا سنین بزرگسالی نیز ادامه یابد. این آموزشها به همه افراد جامعه، بدون توجه به سن، تعلق دارد و به عنوان یک نیاز ضروری در تمام مراحل زندگی مطرح است.
زندگی ما پر از چالشها و مواجهات مختلف است که نیازمند مهارتهای زندگی مؤثر برای مقابله با آنها است. از مدیریت هیجانها و فشارها تا تصمیمگیریهای مهم در زندگی، همه این جنبهها نشانگر اهمیت یادگیری مهارتهای زندگی در تمام مراحل عمر ماست.
در حال حاضر، مراکز آموزشی مختلف در جامعه به آموزش مهارت زندگی میپردازند. از کلینیکهای روانشناسی و سراهای فرهنگ تا مراکز مشاوره و برنامههای رادیو و تلویزیون، در این زمینه فعالیت دارند و برنامههای آموزشی متنوعی را ارائه میدهند.
کارگاه آموزشی خانه سبز از این قاعده مستثنی نیست و بهترین آموزش و یادگیری مهارت زندگی را در اختیار شما دوستان عزیز قرار میدهد.
همچنین، والدین با انتقال تجربیات شخصی و راهنمایی در مواجهه با مسائل و شرایط زندگی، میتوانند مهارتهای زندگی را به فرزندان خود آموزش دهند. کتابها و سی دیهای آموزشی نیز در دسترس هستند که میتوانند به ما در یادگیری مهارتهای زندگی کمک کنند.
لازم به ذکر است که توانایی واقعی در انجام کارها مهارت را شکل میدهد، بنابراین آموختن تئوری مهارتهای زندگی به تنهایی کافی نیست؛ بلکه باید این مهارتها را در محیطهای گوناگونی مانند خانواده، جامعه، محیط کار و... تمرین کرده و در زندگی عملی به کار بگیریم.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
آدرس پیج اینستاگرام : najiyan_website
شماره ثبت نام دوره آموزشی : 09120781007
شماره واتساپ ثبت نام دوره آموزشی :
09120781007